Check in at the museum

У оквиру Erasmus+ пројекта Поглед даље у периоду од 26. априла до 25. маја 2022. спроведен је међународни еТвининг (еTwinning) пројекат Check in at the museum, коме се прикључило 15 партнерских школа из Србије, Јерменије, Турске, Шпаније, Румуније и Пољске. У нашој школи  пројекат је реализован кроз пројектну наставу, а у њему су учествовале наставницe Душица Пецељ и Марија Латиновић, као и ученици 5-5 и 7-3 одељења.

За реализацију овог пројекта ученици наше школе су на мобилном телефону користили MIT app апликацију Paint Pot и креирали дигиталне картице за обележавање Међународног дана музеја. Потом су посетили музеје (Спомен-кућа Степе Степановића и Вукова родна кућа у Тршићу) где су се фотографисали и на MIT app апликацији Message in Bottle узели снимак екрана са географским координатама локације музеја. Презентације о музејима су направили у PowerPoint-у на српском и енглеском језику. еТвининг пројект Check in at the museum представљен је 24. 5. ученицима 5-5 и 7-3, као и педагогу школе Ани Тодоровић и наставницама Ани Радић и Ани Крунић. На овом часу ученици су презентовали музеје које су обишли, као и начин на који је реализован пројекат, а посетиоци су имали  прилику и виртуелно да обиђу музеје партнерских школа.

Ученици и наставници су у предвиђеном року испунили све задатке, циљеве и очекиване резултате предвиђене овим пројектом.