Библиотека

Часопис “Кишово перо”      5. број

Часопис “Кишово перо” 5. број

Драги читаоци, Листајући странице часописа, наићи ћете на наше мале почетке и данашње велике успехе.   Надамо се да ћете ...
Обележен Међународни дан књиге, 28.фебруар

Обележен Међународни дан књиге, 28.фебруар

У оквиру обележавања Међународног дана књиге и Дана Народне библиотеке Србије спроведене су две акције. Једна се односила на промовисање ...
Библиотекарке вам препоручују

Библиотекарке вам препоручују

Драга децо, драги родитељи, Ево, прошла је прва недеља у којој смо сви били затечени ситуацијом у којој смо се ...
Посета песника

Посета песника

Данас смо имали част да угостимо 11 дечјих песника, чланова Књижевног клуба “Бранко Ћопић” који су заинтересованим ученицима говорили своје ...
Посета песникиње

Посета песникиње

9. И 10.априла дружили смо се са песникињом Љиљаном Нинковић у свечаној сали школе. Сва одељења од 1. до 4.разреда ...
Читалачка значка

Читалачка значка

У понедељак и уторак је одржано школско такмичење “Читалачка значка” на коме је учествовало 39 ученика. Изабрани су најбољи дневници ...
Јасмина Јанковић

Јасмина Јанковић

У уторак поподне у свечаној сали, млађи ученици наше школе имали су занимљив час на коме им се својим веселим, ...
Сајам књига

Сајам књига

Група ученика петог, шестог и седмог разреда са наставницом Ивоном, библиотекарком Марином и наставником Зораном обишла је данас Сајам књига и провела ...
Промоција књига Издавачке куће Пропилис

Промоција књига Издавачке куће Пропилис

Данас је у свечаној сали школе одржана промоција нових књига за децу Издавачке куће Пропилис Боок. Представљени су нови наслови ...
Најбољи млади песници

Најбољи млади песници

Најбољи млади песници Титулу Поштовани писар освојио је Денис Крајачић, 8/1, а Поштовани говорник Ана Петровић, 4/1. Наши најбољи млади ...
Четвртаци на Божићном Сајму књига у Дому омладине

Четвртаци на Божићном Сајму књига у Дому омладине

Четвртаци на Божићном Сајму књига у Дому омладине У јануару група четвртака је са библиотекарком обишла је Божићни сајам књига у ...

Promocija knjige

Učenici trećeg i četvrtog razreda naše škole danas  su bili na promociji knjiga “Propolis book” Valijamsa i Badijela. Marina Stanković ...

9. марта је у нашој школи гостовала је Зорица Илић, преводилац са Чешког језика, која је ученицима представила књигу “Чарапокрадице”, аутора Павела Шрута у издању Издавачке куће “Одисеја”. Промоцији су присуствовали ученици  трећег, четвртог и петог разреда који су пажљиво слушали о чему говори књига и касније постављали питања и износили своје утиске. Иначе у току је и продајна изложба “Одисејиних” књига у библиотеци са 20% попуста

20160309_102822

Велико хвала родитељу наше ученице господину Ивану Живићу који у своје име и име свог предузећа “Itech Elite”d.o.o. школској библиотеци донирао 42 књиге издавачке куће “Bookland”.

20160516_095232

U petak, 20. maja u svečanoj sali održana je promocija knjige Dejvida Valijamsa “Deda u bekstvu” Izdavačke kuće “Propolis books” na kojoj su trećaci i četvrtaci uživali u čitanju delova knjige i poželeli da je što pre pročitaju. Škola je na poklon dobila jedan prerak knjige, a deci je omogućeno da je po promotivnoj ceni kupe ako žele.

20160520_104022

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

20161128_134745 20161128_134609-120161128_13460920161128_134709

Промоција књиге

Данас је одржана промоција дивне књиге писане по истинитој причи о горили који је већи део свог живота провео у кавезу у холу једног тржног центра у Америци. Причу прича сам Иван који покушава да схвати свет људи и њихов начин живота. Дивно, топло и пре свега људски. Присуствовало је око 30 ученика од 5. до 8. разреда.

20161214_100515 20161214_100342

БОЖИЋНИ САЈАМ КЊИГА

Четвртаци у посети Божићном сајму књига у Дому синдиката. Обилазили су штандове, купили понеку омиљену књигу и отишли у Мек да после хране за душу нахране и тело.

20161228_113009

 

Школско такмичење рецитатора

20170125_125533

У школској библиотеци одржано је у среду 25. 1.2017. Школско такмичење рецитатора.Учесници су били ученици наше школе, по један представник одељења I – VIII разреда.

Богатством писане речи наметнули су жирију тежак задатак па је доделио по два прва места у категорији млађег и старијег узраста.

Прво место и пласман на Општинско такмичење остварила је ученица I 6 Јоцић Марија песмом Дејана Алексића ,,Посвађане ципеле“ (ментор – учитељ Мирјана Шеша)

Прво место школи припало је Субошић Јани, уч.III 1 песмом Бране Црнчевића ,,Љубоморно дугме“(ментор-учитељ Бојана Блажевић)

Друго место освојио је Чоловић Сергеј, ученик I 4 интерпретацијом Женске ругалице аутора Тода Николетића (ментор- учитељ Милица Дувњак)

Треће место припало је Данић Анђели, ученици IV 3 која је говорила песму ,,Баш важно“ Татјане Пуповац (ментор – учитељ Александра Вујатовић)

 

Старији узраст :

Прво место и пласман на Општинско такмичење остварио је Марјановић Никола , уч.VI 3 песмом ,,Не знам да се љубим“ Недељка Попадића (ментор – наставника Крунић Ана)

Прво место у школи припало је Радосављевић Ирини, уч.VI 1 за интерпретацију песме Виолете Јовић ,,Неке важније ствари“ (ментор – наставник Ђукић Ивона)

Друго место освојила је Поповић Марија,уч VIII 1 за песму Сергеја Јесењина ,,Песма о керуши“( ментор – наставник Нововић Данка )

Треће место заузела је Радосављевић Нађа са песмом Недељка Попадића ,,Неки те не воле људи`

(ментор – наставник Нововић Данка)

Наставници српског и енглеског језика

Марина, Александра и Ивона

Како се каже волим те

Промоција књиге “Како се каже волим те” аутора Слободана Станишића у Дечјем културном центру у петак, 24. 2. 2017. Аутор је прочитао неколико својих песама, а дечји хор “Чаролија” је певао песме које су компоноване на стихове аутора збирке.

Mарина Станковић

Данас, 7.3.2017. у нашој школи је гостовала Јасминка Петровић, најчитанији, најнаграђиванији и најпревођенији дечји писац нашег времена. Дружила се са децом од другог до осмог разреда и представила своје књиге. Разговор са њом је био толико интересантан да смо продужили сусрет за још пола сата.

  

Mарина Станковић

Učenici trećeg i četvrtog razreda naše škole danas  su bili na promociji knjiga “Propolis book” Valijamsa i Badijela.

Marina Stanković