Сарадња са родитељима

Радионице са ученицима и родитељима

Радионице са ученицима и родитељима ,, Цртамо новчанице“ и ,,Касице прасице“ У оквиру пројекта финансијског описмењавања ,, Новчић по новчић…..РИЗНИЦА ...
Новогодишње радионице у II-1

Новогодишње радионице у II-1

  У сусрет новогодишњим и божићним празницима у нашем одељењу смо имали две такве радионице.Прву радионицу је одржала мама Вања ...
Шарени сапуни

Шарени сапуни

  У припремама за ” Новогодишњи базар ” свесрдну помоћ пружили су родитељи Ирина Станчев – Вуковић и Ненад Вуковић ...
Новогодишње радионице

Новогодишње радионице

У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ… У среду 12. децембра 2018. родитељи, одељењски старешина и ученици 3/1 учествовали су у ,, Креативној ...
СВЕТСКИ ДАН ЗЕМЉИШТА У ОДЕЉЕЊУ 3/1

СВЕТСКИ ДАН ЗЕМЉИШТА У ОДЕЉЕЊУ 3/1

    Поводом Светског дана земљишта који се обележава сваке године у периоду од 3. до 7. децембра ученици 3/1 ...
Одговоран однос према себи и другима

Одговоран однос према себи и другима

Много је лепо када мама постане учитељица, а учитељица ђак у последњој клупи. Мама Ана Пршић је одржала час из ...

Јесења соната

  28.11.2018. године на часу одељењске заједнице одржана ликовна радионица под називом Јесења соната. Родитељи су са својом децом израђивали ...

Штедња

У одељењу 3/2 реализована радионица на тему “Штедња”.Реализатор радионице био је родитељ Иван Аранђеловић. Циљ је био да ученици схвате ...
Представљање занимања

Представљање занимања

Представљање занимања На часу одељењске заједнице имали смо госте. Тата економиста  и маме наставница српског језика и наставница биологије су ...

Ускршња радионица

Ускршња радионица Ученици I-1 су заједно са родитељима правили разне ускршње мотиве које ће излагати и продавати на Ускршњем базару.Хвала ...
У сусрет Новој години

У сусрет Новој години

Радионица-У сусрет Новој години На часу ликовног ученици I-1 су заједно са својим родитељима правили разне новогодишње декорације,укарасе и мотиве ...
Новогодишње јелкице

Новогодишње јелкице

Новогодишње јелкице Нова година се ближи! Ми смо наше јелке већ украсили. Уз помоћ маме Дамјана Костића, која нам је ...
Експериментишемо

Експериментишемо

Експериментишемо Ученици 2/2 одељења су и у овој школској години наставили да истражују свет науке  извођењем различитих експеримената. Учионица је ...

Родитељи/старатељи могу да посете школу и присуствују свим облицима образовно-васпитног рада школе.
Родитељ се пријављује за присуство одређеном часу у току дана, попуњавањем писмене пријаве и предајом исте одељенском старешини до 15. у месецу. Након договора одељенског старешине са предметним наставником, родитељ ће бити обавештен о дану када може присуствовати одабраном часу .
Један родитељ може да се пријави за праћење једног часа у току полугодишта , како би сви заинтересовани добили прилику да учествују.
Највише два родитеља могу присуствовати сваком од часова, како се не би стварале велике гужве у учионици.

ПРИЈАВА ЗА ПРИСУСТВОВАЊЕ ЧАСУ

Спортско дружење

1.12.2015. године II₁ је имало Спортско дружење са родитељима. Родитељи и деца су се такмичили у неколико игара. Заслужена победа ипак је отишла на страну деце. Победници су награђени захвалницама.

2015-12-02_21.35.09

Ученици I2 су имали радионицу са родитељима. Припремали смо магнете које ћемо продавати на НОВОГОДИШЊЕМ БАЗАРУ!

IMG_1294    DSC_0903

Милена Џамић

Ученици II₁ израђивали су поклоне за маме користећи декупаж технику. Радионица је била успешна. На часу је владала стваралачка атмосфера захваљујући родитељу Јелени Мићић. Сви ученици су успешно направили поклоне.

DSC_1910

Бојана Блажевић

Кад порастем бићу

Ученици II-1 су на часу одељењске заједнице имали прилику да чују нешто више о занимањима од стране троје родитеља. Родитељи су на занимљив и инетересатан начин представили своја занимања.

DSC_1970

Бојана Блажевић

Ученици I1 и I2 су имали радионицу са родитељима. Припремали смо предмете које смо продавали на УСКРШЊЕМ БАЗАРУ!

IMG_3248  IMG_3640

Милена Џамић и Соња Николић

Тим за професионалну оријентацију у сарадњи са родитељима организовао је предавање осмом разреду у вези са избором будућег занимања.

Предавање је одржала

Мр сци. др Татјана Икић,

специјалиста оториноларингологије,

са дугогодишњим професионалним искуством и волонтерским радом у бројним хуманитарним активностима Црвеног крста здравствено едукативног карактера и, наравно, мама наших ученика.

Непосредно и занимљиво причала им је о професионалним изазовима здравствене службе и рада у здравству.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О УПОТРЕБИ ЛЕКОВА

У одељењу  I3 одржано је предавање Александре Стојиљковић дипломираног фармацеута. Ученицима је објашњено ко је фармацеут и када се њему обраћамо. Када се можемо консултовати са истим и правилна употреба лекова. У предавању су још могли чути како да усвоје здрав начин живота и унапреде своје здравље. Деца су активно учествоала у причи о свом здравственом стању у току прехлада. Чули су такође да са фармацеутом могу да разговарају у поверњу и да не постоје табу теме.

20160425_085423

Татјана Магдаленић

Новогодишње тегле

Новогодишње тегле

Ученици III₁  украшавали су тегле вуницом и били успешни у томе. На часу је владала стваралачка атмосфера захваљујући баки ученика Драгана Ракића која нам је пуно помогла.

dsc_1647

Учитељица Бојана Блажевић

Дана 15.12.2016.године одељење 2/4 је имало гостујућег предавача, мајку девојчице из одељење, Тину Комазец, дечијег стоматолога. Деца су уживала у едукативном предавању које је било прилагођено њиховом узрасту, а највише су се обрадовали када су добили на поклон пасте за зубе и четкице. Била је ово позната наставна јединица, обрађена на другачији начин од уобичајеног – где су деца имала прилику да сазнају нешто ново, као и да прошире већ стечења знања. Треба неговати дечију радозналост, која ни овог пута није изостала, па смо сазнали шта штети нашим зубима и у којој мери, како се правилно одржава хигијена уста, шта је неопходно да би поступак прања зуба био што ефикаснији…
Хвала Тини Комазец и хвала одељењу које је сарађивало и лепо угостило госта.

img_5273  img_5267        Учитељица Maрина Јованов

Ученици нашег одељења радећи на пројекту “S Pikapoko spoznavamo Evropo” упознали су се ближе са немчком културом и језиком. Научили су бројеве до десет. У томе нам је помогла мама нашег ученика Цветковић Тања. Ученици су уживали учећи немачки језик кроз игру и песму.

img_0823

Учитељица: Милена Џамић

Хвала мамама одељења 2/4 што су подржале још једну креативну радионицу! Хвала на безграничној креативности и жељи да Новогодишњи базар буде што шаренији, веселији, аутентичнији!!!
“Захваљујући уметности, ми не видимо само један свет. Колико има оригиналних уметника, толико нам је светова на располагању”.

img_5372 img_5375

Учитељица Марина Јованов

Ученици  II-2 су на часу света око нас имали прилику да чују нешто више о занимањиму посластичар од стране Даниловић Милице, маме наше ученице. Милица је на најукуснији начин и инетересатан начин представили своје занимање посластичар. Ученици су уживали у украшавању, али и у дегустацији колача.

img_1071  img_1072Учитељица Милена Џамић

Сарадња одељењског старешине и родитеља Иване Катић, у уторак 28.фебруара, допринела је да се  ученицима 1/1  још више приближе садржаји везани за нашу традицију. Кроз различите активности представљен им је фризерски занат, алат који се користи у раду и фризуре које су ношене некад, али и данас. Ученици су били ,,фризери“, али и  модели којима је наша гошћа правила фризуре.

Игре, креативни рад, прича, шале, дечија питања….су били делови слагалице која је на овом часу на веома интересантан начин сложена уз осмех и задовољство свих присутних.

  

Захваљујемо са Ивани на сарадњи и ангажовању!!!

Ученици 1/1 и учитељица Данијела Маниташевић

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА III/1

На часу ликовне културе имали смо госте! Заједно са нама радиле су и три маме ученика. Владала је стваралачка атмосфера.

Бојана Блажевић

ПРВАЦИ-МАЛИ НАУЧНИЦИ

У сарадњи са родитељима дана 9.3.2017. године у одељењу 1/2 реализован је огледни час из Света око нас ( у корелацији са Ликовном културом ).

Мама Снежана Ненадовић нам је обезбедила материјал за извођење огледа, открила мале тајне експериментисања и помогла да самостално направимо „дугу у епрувети“, „лава лампу“ и утврдимо „шта сија а шта не“.

Мали научници захвалност дугују и мами Снежани Вујовић која је помогла да све изгледа како смо и замислили.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ЧАСА

Одељење 1/2 и учитељица Маријана Кљајевић

ИЗРАДА УСКРШЊИХ КОРПИЦА

Ученици III 1 имали су велику помоћ на часу ликовне културе. Мама Дамјана Костића помагала је у изради корпица за Ускрс. Владала је стваралачка атмосфера!

 

Бојана Блажевић

Ученици 2/2 одељења су и у овој школској години наставили да истражују свет науке  извођењем различитих експеримената.

Учионица је током једног часа претворена у лабораторију у којој су “црвени” и “зелени” тим правили :
-” вулкан у епрувети “,
– “џиновску сапуницу” ,
–  дували балоне на флашици и фарбали цвеће.
Све је реализовано уз несебичну помоћ и подршку родитеља: Снежане Ненадовић,Драгане Ристић-Балош ,Снежане Вујовић и Марије Латиновић.
С’ нестрпљењем очекујемо и наредно дружење.
Одељење 2/2 и учитељица Маријана Кљајевић.
4 прилога