Учионица какву желим

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Републички секретаријат за јавне политике потписали су Меморандум о сарадњи за реализацију Пилот пројекта „Учионица какву желим“. Наведени Пројекат реализује се у десет основних школа на територији Београда.
            Једна од десет изабраних школа је и наша школа. Одабрани наставник је учитељица Анђела Петровић и одељење 4/7. Критеријум по којем је Министарство ппросвете, науке и технолошког развоја одабрао баш нашу школу, али и учитељицу био је реализација часова онлајн наставе на прграму РТС-а. Наиме, учитељица Анђела Петровић је реализовала 36 часова за трећи разред који су емитовани на програму РТС-а крајем претходне школске године. Након тога, проглашена је за једну од 10 најкреативнијих учитељица и управо њих 10 је добило прилику да учествује у реализацији наведеног пројекта.

Реализација пројекта почиње 12. маја. Ученици 4/7 имају задатак да осмисле како желе да изгледа њихова учионица…простор, техника, наставна средства… Након тога Министарство уређује и опрема учионицу по жељи деце. Цео пројекат  прати и снима РТС, а емисије о току пројекта биће приказане од 1. септембра у образовном програму.

Списак школа и одабраних учитеља од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

IMG_256