Brainfinity – Киш се окитио двоструким златом!

У финалу Brainfinity такмичења, у суботу 20.05. 2023. године, ученици наше школе су заблистали! Били су звезде дана!
Све 3 екипе, које су се пласирале у финале, освојиле су медаље!
ХАЈДУЦИ: Андрија Полић, Алекса Ђуричић, Лука Милетић и Андреј Драгутиновић, ученици 5/2 одељења, освојили су 1. место!
MAGIC PUZZLES: Ивона Кецман, Тијана Пржуљ, Ана Димитријевић и Сања Стамболић, ученице 6/2 одељења, освојиле су 3. место!
КАЛКУЛАТОРИ: Драгутин Радоичић. Лука Лубовац, Филип Виденовић и Милан Клашња, ученици 6/6 одељења, освојили су 1. место!
Задаци су били необични и занимљиви, али и веома тешки. Од такмичара се очекивала спретност у разним вештинама. Од информатичке писмености и логичког начина размишљања и закључивања, преко шетње кроз вишедеценијске историјске чињенице и географске појмове, маштовитост и стрпљење, али и преузимање одговорности данашњице, па све до говорне културе и маркетиншких трикова. Ученици су били веома заинтересовани за све фазе такмичења, како за припреме и квалификације, тако и за финиш такмичења. Показали су сјајан такмичарски дух, спремност за сарадњу и рад у тиму и самопоуздање на изузетном нивоу. Одлучни у иницијативи, оригинални и сналажљиви, уз невероватну подршку родитеља, успех и победа су били сасвим извесни исходи.
У финалу је учествовала 41 екипа од 5. разреда основне, до 4. разреда средње школе, из целе Србије. Све екипе су решавале исте задатке, а рангиране су и оцењиване прилагођеним критеријумома, на нивоу појединачних разреда.
Победници су као награду добили таблет.

Задатак Мост

Задатак Прошлост

Задатак Будимпешта

Ментор екипа, наставник математике Светлана Савовић, педагошки саветник