Школска слава

Поводом обележавања школске славе „Свети Сава“, наставници и ученици ОШ „Данило Киш“ приредили су богат и садржајан културно-уметнички програм након традиционалног ломљења колача и обраћања од стране заменика директора Наташе Ников испред руководства школе.

Након „Химне Светом Сави“, коју је извео хор наше школе под диригентском палицом наставнице музичке културе Маје Николовски Михајловић, присутне су пригодним рецитацијама поздравили: Вида Думановић 2/8 („Малено сам ђаче“) у име наших малих ђака и Михаило Гачић 8/3 („Славски поздрав“ ) у име великих ђака.

За овогодишњу представу изабран је текст „Детињство“ Драгана Радичевића, који смо адаптирали и прилагодили нашој замисли да у одређеним секвенцама радњу драме прате рецитације и хор. Публици се импресивном глумом представила глумачка екипа од 22 глумца, коју су водиле вероучитељица Христијана Гоцић и библиотекарка Александра Шаренац.

За сценографију и пригодну презентацију о српским средњовековним владарима и манастирима, побринула се наша наставница ликовне културе Војислава Врцељ, а за тонску реализацију наш колега Милутин Вујадиновић.

Као и сваке године, приредба је окончана фантастичним играма КУД-а „Глумац“. Ове године они су се представили играма: „Три минута игара из Шумадије“ и „Влашке игре“.