Школарци-експерименталци

Школарци-експерименталци из Основне школе „Данило Киш“ са Вождовца захваљујући Научно-образовном центру за децу и младе учествовали су на међународном научно-популарном догађају  Fizi Bizi Fest (FBF 11).  
Fizi Bizi Fest (FBF 11) трајао је од 01. до 30. новембра 2021. године (https://fizibizifest.wixsite.com/official/about). 

Представљене су научно-едукативне поставке ученика VI/2 и то:

Михајла Изгаревића https://youtu.be/9ThmLG33X4Q,

Вука Јездића https://youtu.be/J8Odhq5-XiI,

Љубице Ненадовић https://youtu.be/R9MQEqkDhZY,

Јована и Милице Тошић https://www.youtube.com/watch?v=dDwbSO5ptT0.

Природне науке, а са њима физика и хемија, мењају свет невероватном брзином и самим тим популаризација природних наука кроз једноставне експерименте и употребом научних метода у настави дају дуготрајне резултате. Употребом научних експеримената у настави (који су свима доступни и једноставни), повећава се заинтересованост ученика за наставу, јер примена научног метода од ученика праве малог научника, који ужива у истраживањима и својим резултатима. Тада и ученици и настваници забораве када је час почео а када се завршио. Стечено функционално знање се може употребити и на другим предметима као и у свакодневном животу. Ученици VI/2 су своје једноставне научне експерименте поделили и са осталим другарима и створили могућност да и други ученици из ОШ „Данило Киш“ са Вождовца у наредним годинама представе своја истраживања.

Срећно!