У посети код…. ветеринара

Једна од области која се обрађује у трећем разреду су делатности. Упознају се са појмовима: производне, непроизводне, услужне делатности, занати. Многе од тих делатности су за децу апстрактна и далека, нејасна иако су окружени њима. Да би макар мало приближили нека занимања које можемо да видимо у нашој најближој околини ученици 3/3 су посетили ветеринарску амбуланту ,,Бели очњак” која се налази у нашем насељу.

Сазнали су шта све обавља ветеринар, шта је лечење а шта превенција. Под микроскопом су гледали како изгледа бува и какве болести може да изазове. Видели су илустрације разних паразита којима може да се зарази њихов мезимац али и било која друга куца или маца. Сазнали су да кашаљ код куце или маце не мора да значи да је прехлађена него да је у њеном телу паразит. Зато се повео важан разговор о значају хигијене и здравља кућних љубимаца као и маца и куца које сусрећу на улици. Наравно, поменули смо и значај наше хигијене. Имали смо и прилику да видимо како се лечи храбро маче Џи који је појео нешто што му није пријало.

Приликом одласка до ветеринарске амбуланте поновили смо и у пракси применили саобраћајна правила и појмове – тротоар, ивичњак, коловоз, пешачски прелаз као и понашање и јавном превозу.

Захваљујемо се Игору и Марији Ненадовић, докторима ветеринарске медицине на љубазности и гостопримству.

Своје утиске смо изразили на ликовној култури и најбоље цртеже поклонили нашим драгим ветеринарима.

Ученици 3/3 и учитељица А. Вујатовић