Резултати такмичења из српског језика и књижевности

Ове школске године, због епидемиолошке ситуације нису организована такмичења из српског језика за све разреде, већ само за ученике 8. разреда.

На Општинском такмичењу из српског језика које је одржано 24.априла у ОШ “Бранислав Нушић” учествовале су три ученице 8. разреда. Треће место освојиле су Нина Меденица (8/4) и Лара Ђорђевић (8/2) и пласирале се на Окружно такмичење.

На Окружном такмичењу из српског језика одржаном 17. маја Нина Меденица освојила је 19 поена и прво место, а Лара Ђорђевић 17 поена и друго место. Обе су се пласирале на Републичко такмичење које је одржано 30. маја на Филолошком факултету. Лара је имала 16, а Нина 15 поена. Иако нису освојиле награде, достојно су представиле нашу школу.

На Окружном такмичењу из књижевности “Књижевна олимпијада”,  учествовало је четворо ученика 8. разреда. Ученица Тара Марковић из одељења 8/4 освојила је 1. место са максималних 20 освојених поена, а Николина Коларевић из истог одељења, 3. место. Тара се пласирала на Републичко такмичење које је одржано 23. маја на Филолошком факултету где је освојила 3. место (18 поена). Тара Марковић је полагала и пријемни испит за Филолошку гимназију и била прва на ранг листи, док је њена другарица из одељења Нина Меденица освојила друго место.

Иако наша школа сваке године има сјајне ученике, љубитеље и зналце српског језика и књижевности, ове девојчице су заиста биле изузетне. Била је привилегија имати такве ученике. Желимо им срећу и успехе у даљем школовању.

Данка Нововић, професор српског језика и књижевности