Песничко вече са Мирјаном Булатовић

Синоћ, 15.03.2023, библиотека ОШ „Данило Киш“ угостила је дечју песникињу Мирјану Булатовић. Мирјана је објавила преко тридесет књига поезије и прозе за децу и одрасле за које је награђена многобројним наградама (Награда Змајевих дечјих игара за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу, Доситејево перо, Златни кључић…) Њени савременици и признати књижевници из света књижевности, попут Љубивоја Ршумовића, стављају је уз раме Десанке Максимовић и осталих  дечјих песника, који нашу дечју књижевност држе на високом и светском нивоу.

Наши ђаци, синоћ су од саме песникиње могли да чују, поред њене поезије, и приче из њеног детињства, како је то сарађивати са Бранком Коцкицом и позориштанцем „Пуж“, како настаје песма, који су то савети за младог песника, зашто је Ршум зове братом и „како се кују млади песници“ на Златибору у оквиру Фондације РШУМ.

Дивно дружење песникиње и наших ђака улепшао је и анђеоски глас кантауторке Милице Миловић, која нас је увесељавала песмом и гитаром чаробног имена Грејс.