Кувар

Надовезавши се на пројекат “Предузетне школе”, успешно окончан у претходној школској години, наставили смо са радом и у овој, коју су обележили излет у Ваљево, промоције, рад са новим тимом, поновно прикупљање рецепата, кување и најзад – нови “Куварчић”.
Један од лепших тренутака у нашем раду био је одлазак у Ваљево. Од новца зарађеног продајом кувара, тим ђака и наставника окупљених овим пројектом посетио је Ваљево и Бранковину у виду једнодневног излета. Дружили смо се, штошта научили, уживали…
Уследило је стварање новог тима, те су се пројекту прикључили ученици седмог разреда, који су се још једном дали у трагање за рецептима широм Србије, бележили податке о местима порекла рецепата, како бисмо на крају године добили ново издање “Куварчића”. У међувремену, кувар смо промовисали на новогодишњем базару, Сајму туризма и манифестацији “Дани домаће кухиње”, одржаној у Авив парку.
Када су рецепти прикупљени и одабрани, на ред је дошао свима омиљени део – кување. Тога дана школа је мирисала на гурабије, младенчиће, хељдопиту, ужичку комплет лепињу, кромпиров качамак, ароматичне палачинке… Неки су кували, други снимали поступак прављења јела, трећи правили фотографије које ће касније ући у кувар, четврти оцењивали укус јела… Након тога, уследио је завршни, али немали део посла – монтирање видео-записа, писање текстова који ће пратити сваки рецепт, одабир фотографија, графичка обрада, припрема за штампу. И најзад – добили смо “Куварчић” са нових 10 рецепата и представили га у школи 28. јуна. Са даљим промоцијама настављамо у наредној школској години, на крају које очекујемо неке друге, нове рецепте и трећи “Куварчић”, а дотад уживајте у јелима која вам препоручују наши ђаци. Припрему хељдопите, ужичке комплет лепиње и ароматичних палачинки можете да видите на школском УТ каналу (https://www.youtube.com/watch?v=H7XDKUSVCOs)