Кишово перо

Поштовани читаоци,

            Са изузетним задовољством представљамо вам „Кишово перо“, електронски часопис ученика и запослених наше Школе. Објављујемо први број у жељи и уверењу да ће постати и трајати као лични идентитет Школе, трајан и леп запис о нашем заједништву – учењу и дружењу. Намера нам је да окупимо ученике заинтересоване за стицање првих новинарских вештина, обучене за препознавање и ширење лепих и актуелних вести о животу и раду у школи, остварењима у уметности, успесима у спорту и дружењу.

            Наша интересовања су широка и заслужују пажњу кроз рубрике које часописом пратимо. Путовање кроз време отпочели смо рубриком „Школо, срећан ти рођендан“, осврнувши се седам година уназад,  на прву школску годину. Похвалили смо се лепим амбијентом кроз песму ,,Добро дошли у наш Киш“. Представили смо прве школске светосавске приредбе које смо поштовањем и заједништвом чинили свечаним и  посебним. Говорили смо и о заједничким пројектима, успешно реализованим угледним часовима својих ученика и колега, суочавању са изазовима наставе на даљину. Похвалили смо се успешним часовима учитељице која с правом носи епитет ,,Наш херој“. Међу првим београдским школама реализовали смо обуку ,,Mit app inventor“, коришћење апликација у служби активног учења. Ту су и спортски успеси, резултати са такмичења, ученици генерације, надахнути песници. Не смемо заборавити ни ,,Математички кутак“ и ,,Читалачко ћоше“ у којима из прикрајка и ненаметљиво решавамо задатке и читамо занимљиве књиге. Значајни су и наши  најмлађи  језички ствараоци, те смо тумачење мање коришћених речи у језику препустили ученицима првог и  другог разреда. Све смо брижљиво документовали сликом, те смо последње странице часописа резервисали за мале уметнике и њихове ликовне радове.

           Верујемо, поштовани читаоци, да смо пробудили вашу жељу да завирите између страница и са нама уживате у читању. Трудићемо се да оправдамо ваше поверење и надаље.

                                                                                    С поштовањем,

                                                ученици и наставници Основне школе ,,Данило Киш“

У Београду, 22.2.2022.