Излет у Келтско село

У пратњи одељенских старешина ученици трећих разреда ишли су на излет који је обухватио посету Келтског села у Инђији, обилазак ЗОО парка, као и слободно време са спортским аниматорима и рекреаторима (такмичења, полигони, штафетне игре и игре спретности) и три радионице. 

У селу је изграђено неколико типова келтских кућа од дрвета и блата, покривених трском. У унутрашњости су предмети које су Келти користили за свакодневни живот. У једној од кућа смештен је и мањи музеј са интересантним експонатима пронађеним по околним њивама и баштама.

Уз стручну пратњу кустоса и љубазног особља обишли смо село. Сазнали смо где су пронађени предмети који су изложени у овом комплексу, колико су стари. Видели смо како су се облачили, хранили, живели, како су се лечили Келти, упознали неке њихове обичаје и веровања.

Након обиласка ученици су подељени на радионице где су се писали келтским писмом, везли симболе и израђивали накит. Остало време су провели у играма и такмичењима. Потом смо обишли зоолошки врт и видели разне домаће и дивље животиње. Излет је био веома едукативан и забаван и вратили смо се пуни утисака.

Веће трећег разреда