Сарадња са родитељима

Представљање занимања

Представљање занимања

Представљање занимања На часу одељењске заједнице имали смо госте. Тата економиста  и маме наставница српског језика и наставница биологије су

Ускршња радионица

Ускршња радионица

Ускршња радионица Ученици I-1 су заједно са родитељима правили разне ускршње мотиве које ће излагати и продавати на Ускршњем базару.Хвала

У сусрет Новој години

У сусрет Новој години

Радионица-У сусрет Новој години На часу ликовног ученици I-1 су заједно са својим родитељима правили разне новогодишње декорације,укарасе и мотиве

Новогодишње јелкице

Новогодишње јелкице

Новогодишње јелкице Нова година се ближи! Ми смо наше јелке већ украсили. Уз помоћ маме Дамјана Костића, која нам је

Експериментишемо

Експериментишемо

Експериментишемо Ученици 2/2 одељења су и у овој школској години наставили да истражују свет науке  извођењем различитих експеримената. Учионица је


Родитељи/старатељи могу да посете школу и присуствују свим облицима образовно-васпитног рада школе.
Родитељ се пријављује за присуство одређеном часу у току дана, попуњавањем писмене пријаве и предајом исте одељенском старешини до 15. у месецу. Након договора одељенског старешине са предметним наставником, родитељ ће бити обавештен о дану када може присуствовати одабраном часу .
Један родитељ може да се пријави за праћење једног часа у току полугодишта , како би сви заинтересовани добили прилику да учествују.
Највише два родитеља могу присуствовати сваком од часова, како се не би стварале велике гужве у учионици.

ПРИЈАВА ЗА ПРИСУСТВОВАЊЕ ЧАСУ

Спортско дружење

1.12.2015. године II₁ је имало Спортско дружење са родитељима. Родитељи и деца су се такмичили у неколико игара. Заслужена победа ипак је отишла на страну деце. Победници су награђени захвалницама.

2015-12-02_21.35.09

Ученици I2 су имали радионицу са родитељима. Припремали смо магнете које ћемо продавати на НОВОГОДИШЊЕМ БАЗАРУ!

IMG_1294    DSC_0903

Милена Џамић

Ученици II₁ израђивали су поклоне за маме користећи декупаж технику. Радионица је била успешна. На часу је владала стваралачка атмосфера захваљујући родитељу Јелени Мићић. Сви ученици су успешно направили поклоне.

DSC_1910

Бојана Блажевић

Кад порастем бићу

Ученици II-1 су на часу одељењске заједнице имали прилику да чују нешто више о занимањима од стране троје родитеља. Родитељи су на занимљив и инетересатан начин представили своја занимања.

DSC_1970

Бојана Блажевић

Ученици I1 и I2 су имали радионицу са родитељима. Припремали смо предмете које смо продавали на УСКРШЊЕМ БАЗАРУ!

IMG_3248  IMG_3640

Милена Џамић и Соња Николић

Тим за професионалну оријентацију у сарадњи са родитељима организовао је предавање осмом разреду у вези са избором будућег занимања.

Предавање је одржала

Мр сци. др Татјана Икић,

специјалиста оториноларингологије,

са дугогодишњим професионалним искуством и волонтерским радом у бројним хуманитарним активностима Црвеног крста здравствено едукативног карактера и, наравно, мама наших ученика.

Непосредно и занимљиво причала им је о професионалним изазовима здравствене службе и рада у здравству.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О УПОТРЕБИ ЛЕКОВА

У одељењу  I3 одржано је предавање Александре Стојиљковић дипломираног фармацеута. Ученицима је објашњено ко је фармацеут и када се њему обраћамо. Када се можемо консултовати са истим и правилна употреба лекова. У предавању су још могли чути како да усвоје здрав начин живота и унапреде своје здравље. Деца су активно учествоала у причи о свом здравственом стању у току прехлада. Чули су такође да са фармацеутом могу да разговарају у поверњу и да не постоје табу теме.

20160425_085423

Татјана Магдаленић

Новогодишње тегле

Новогодишње тегле

Ученици III₁  украшавали су тегле вуницом и били успешни у томе. На часу је владала стваралачка атмосфера захваљујући баки ученика Драгана Ракића која нам је пуно помогла.

dsc_1647

Учитељица Бојана Блажевић

Дана 15.12.2016.године одељење 2/4 је имало гостујућег предавача, мајку девојчице из одељење, Тину Комазец, дечијег стоматолога. Деца су уживала у едукативном предавању које је било прилагођено њиховом узрасту, а највише су се обрадовали када су добили на поклон пасте за зубе и четкице. Била је ово позната наставна јединица, обрађена на другачији начин од уобичајеног – где су деца имала прилику да сазнају нешто ново, као и да прошире већ стечења знања. Треба неговати дечију радозналост, која ни овог пута није изостала, па смо сазнали шта штети нашим зубима и у којој мери, како се правилно одржава хигијена уста, шта је неопходно да би поступак прања зуба био што ефикаснији…
Хвала Тини Комазец и хвала одељењу које је сарађивало и лепо угостило госта.

img_5273  img_5267        Учитељица Maрина Јованов

Ученици нашег одељења радећи на пројекту “S Pikapoko spoznavamo Evropo” упознали су се ближе са немчком културом и језиком. Научили су бројеве до десет. У томе нам је помогла мама нашег ученика Цветковић Тања. Ученици су уживали учећи немачки језик кроз игру и песму.

img_0823

Учитељица: Милена Џамић

Хвала мамама одељења 2/4 што су подржале још једну креативну радионицу! Хвала на безграничној креативности и жељи да Новогодишњи базар буде што шаренији, веселији, аутентичнији!!!
“Захваљујући уметности, ми не видимо само један свет. Колико има оригиналних уметника, толико нам је светова на располагању”.

img_5372 img_5375

Учитељица Марина Јованов

Ученици  II-2 су на часу света око нас имали прилику да чују нешто више о занимањиму посластичар од стране Даниловић Милице, маме наше ученице. Милица је на најукуснији начин и инетересатан начин представили своје занимање посластичар. Ученици су уживали у украшавању, али и у дегустацији колача.

img_1071  img_1072Учитељица Милена Џамић

Сарадња одељењског старешине и родитеља Иване Катић, у уторак 28.фебруара, допринела је да се  ученицима 1/1  још више приближе садржаји везани за нашу традицију. Кроз различите активности представљен им је фризерски занат, алат који се користи у раду и фризуре које су ношене некад, али и данас. Ученици су били ,,фризери“, али и  модели којима је наша гошћа правила фризуре.

Игре, креативни рад, прича, шале, дечија питања….су били делови слагалице која је на овом часу на веома интересантан начин сложена уз осмех и задовољство свих присутних.

  

Захваљујемо са Ивани на сарадњи и ангажовању!!!

Ученици 1/1 и учитељица Данијела Маниташевић

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА III/1

На часу ликовне културе имали смо госте! Заједно са нама радиле су и три маме ученика. Владала је стваралачка атмосфера.

Бојана Блажевић

ПРВАЦИ-МАЛИ НАУЧНИЦИ

У сарадњи са родитељима дана 9.3.2017. године у одељењу 1/2 реализован је огледни час из Света око нас ( у корелацији са Ликовном културом ).

Мама Снежана Ненадовић нам је обезбедила материјал за извођење огледа, открила мале тајне експериментисања и помогла да самостално направимо „дугу у епрувети“, „лава лампу“ и утврдимо „шта сија а шта не“.

Мали научници захвалност дугују и мами Снежани Вујовић која је помогла да све изгледа како смо и замислили.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ЧАСА

Одељење 1/2 и учитељица Маријана Кљајевић

ИЗРАДА УСКРШЊИХ КОРПИЦА

Ученици III 1 имали су велику помоћ на часу ликовне културе. Мама Дамјана Костића помагала је у изради корпица за Ускрс. Владала је стваралачка атмосфера!

 

Бојана Блажевић

Ученици 2/2 одељења су и у овој школској години наставили да истражују свет науке  извођењем различитих експеримената.

Учионица је током једног часа претворена у лабораторију у којој су “црвени” и “зелени” тим правили :
-” вулкан у епрувети “,
– “џиновску сапуницу” ,
–  дували балоне на флашици и фарбали цвеће.
Све је реализовано уз несебичну помоћ и подршку родитеља: Снежане Ненадовић,Драгане Ристић-Балош ,Снежане Вујовић и Марије Латиновић.
С’ нестрпљењем очекујемо и наредно дружење.
Одељење 2/2 и учитељица Маријана Кљајевић.
4 прилога