Okружно такмичење из математике

                На Окружном такмичењу из математике одржаном 25. 4. 2021. године у просторијама Основних школа “Данило Киш” и “Бора Станковић” учествоваo je 21 ученик наше школе. Ученици су се пласирали на Окружно такмичење кроз добре резултате постигнуте на Школском и Општинском такмичењу.

                Ученици четвтрог разреда Тара Аврамовић (4/1), Лука Бојановић (4/2), Даница Стаменковић (4/4) су награђени похвалом. Поред њих учествовали су и Стефан Гојковић (4/8) и Огњен Зимоњић (4/8).

                Ученица петог разреда Анђела Вуковић освојила је друго место, а Милица Петковић треће место. На такмичењу су још учествовали Урош Коматина(5/4) и Никола Племић(5/1).

                Ученици шестог разреда су показали изванредне резлтате тиме што је ученица Анђела Димитријевић (6/2) освојила прво место, ученици Алекса Пршић(6/4) и Вук Николов(6/1) друго место, а ученици Миња Стојановић (6/3) и Стеван Дуков(6/4)  награђени су похвалом. Поред њих учествовали су и Вук Пешић(6/4) и Јана Јевтић(6/2).

                Од ученика седмог разреда на такмичењу су учествовали Миа Прибић(7/1), Ђорђе Попов(7/4) и Петар Милашиновић(7/3).

                Учествовале су и ученице из одељења 8/4: Илијана Баљак, која је  награђена похвалом,  и ученица Николина Коларевић.

                Захваљујемо свим учесницима и желимо пуно успеха у наредним такмичењима. О проласку на Републичко такмичење одлучиваће Друштво математичара Србије после 5. 5. 2021. год.

Актив математике