Посета Храму Светог Саве

  Посета Храму Светог Саве

Ученици старијих разреда у пратњи наставника посетили су 12. октобра Храм Светог Саве. Са религијским и културно-историјским значајем храма ученике је упознала наставница верске наставе Сања Станишић.
     Наставници Сања Станишић, Душица Пецељ, Ивона Ђукић, Ана Крунић

125 година од рођења Иве Андрића

125 година од рођења Иве Андрића

Почетком октобра ове године навршило се 125 година од рођења Иве Андрића, једног од најзначајнијих српских и југословенских писаца XX века и нашег јединог нобеловца. Инспирисани делима овог књижевног великана, ученици су своју креативност преточили у ликовне и литерарне радове, који су постали део школске изложбе, приређене поводом годишњице. Јубилеј је уједно био и прилика да ученици посете Музеј Иве Андрића, где су са великим интересовањем слушали о пишчевом животу и посматрали документа, слике, награде, библиотеку и остале пишчеве личне предмете.

   Наставници: Ана Крунић, Ивона Ђукић, Душица Пецељ, Сања Станишић

Посета галерији

Посета галерији

Одељење 6/3, са одељенским старешином Зораном Богатиновићем, посетило је галерију САНУ где је  изложено Српско уметничко наслеђе на Косову и Метохији. Упознали  идентитет, значај и угроженост  тог дела Србије.

Зоран Богатиновић

Доситејево перо 2017

Доситејево перо 2017

Награде за децу критичаре “Доситејево перо 2017.” И награда библиотекарки за дугогодишњи рад са децом на неговању културе читања и писања.

Саобраћај-Посета родитеља

Саобраћај-Посета родитеља

Дана 12.10.2017. на часу Света око нас имали смо госта.

Родитељ Јован Ристовски, дипломирани саобраћајни инжењер је на интересантан начин представио пут јужног воћа од места брања до наших продавница.
Значајно смо проширили знања о воденом,друмском и ваздушном саобраћају, а од саобраћајних средстава ученици су се посебно занимали за прекоокеанске  бродове,подморнице и авионе.
Хвала тати Јовану на дивном дружењу!
Одељење 2/2 и учитељица Маријана Кљајевић

Излети

ТРЕЋИ РАЗРЕД

*Радмиловац*

Трећаци, наше школе, су имали прилику да кроз, полудневни излет,  посете огледно добро „Радмиловац“, Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Деца су се упознала са животном заједницом и стаништем реке Дунав, уживали у непосредном контакту са природом, животињама, пецању, вожњи чамцем.Огледно добро носи име „Радмиловац“, смештено је у Винчи и удаљено од центра града око десетак километара. Поред различитих засада, рибњака и пчелињих кошница овде је смештен и јавни акваријум, као и Еколошка оаза Мали Дунав.Уживали смо у вожњи чамцем, искушавали рибарску срећу, посетили акваријум, разгледали аласку кућу, прешли преко висећег моста и видели више различитих биљних и животињских врста.
Није недостајало ни игре. Такмичарским играма једнако су се радовали и дечаци и девојчице.

Тамо су видели:
◾јавни акваријум са дунавским врстама риба;
◾зоо врт са воденим птицама;
◾малу водену ботаничку башту;
◾аласку колибу- музеј рибарства;
◾кућу на води – сојеницу;
◾погледају филм о животу у води и око воде;
◾окушају срећу у риболову – пецању и
◾плове „Малим Дунавом“ специјалним чамцима

Уз све ово горе наведено уживали су у дружењу и лепом дану.

РАДМИЛОВАЦ

Твоје знање мења све

Твоје знање мења све

Старт новог циклуса програма посвећеног превенцији злоупотребе психоактивних супстанци

Почетак нове школске године увек је сигнал за интензивирање здравственоваспитног рада посвећеног деци и младима. Централно место у активностима Грaдског зaвoда зa jaвнo здрaвљe посвећеним овој популационој групи, годинама уназад представља координација, имплементација и праћење едукативног прoгрaма „Крeaтивни рaд сa учeницимa нa прeвeнциjи злoупoтрeбe психoaктивних супстaнци“, намењеног ученицима основних школа и њиховим наставницима.

Посебан печат одржаном семинару дало је гостовање ученика четвртог разреда ОШ “Данило Киш” са Вождовца, који су присутним полазницима представили финалне производе свог прошлогодишњег истраживачког и креативног рада. Извођењем оригиналне реп нумере и сјајног драмског приказа на тему штетности дрога, деца су својом енергијом и изузетним глумачким талентом на најлепши начин будуће едукаторе надахнули за предстојећи рад.

Одељење 4/2 и учитељица Диана Чумић

Радост Европе

  *Радост Европе*

Традиционална манифестација Радост Европе 48. пут одржана је у Београду од 2. до 5. октобра 2017. године.Наши уценици имали су прилику да упознају своје вршњаке из Молдавије, из Кахула. Заједно су учествовавали у активностима које је организовао Децији културни центар Београд. Као добри домаћини ученици наше школе приредили су приредбу којом су новим другарима пожелели срећан пут .


Обишли смо зоолошки врт и учествовали у разним спортским активностима на Ади.


У школском дворишту заједно смо посадили ‘Дрво пријатељства’ .

Наставник-координатор: Милица Миљојковић

Посета предшколаца

Посета предшколаца

Предшколци су у оквиру Дечје недеље посетили школску библиотеку и упознали се са начином коришћења књижног фонда.